04 oktober 2007

Gastles BSO!!

Vandaag 4 oktober was er een leidster van een BSO geweest die ons kwam vertellen hoe het er op een bso er aan toe ging.

Ze vertelde dat heel veel stagaires bang waren voor de BSO en dat de kinderen eng zijn. En liet ons zien dat, dat nergens voor nodig was.
Ook ze liet ons de voordelen zien van de bso.
De voordelen zijn:
- De kinderen zijn al zindelijk
- De kinderen zijn al Zelfstandig
- De kinderen kunnen al zelf hun brood smeren
- Ze kunnen allemaal al helpen, dus hoef je niemand meer te tillen
- Er zijn hoge talfels dus je hoeft niet te bukken
De kinderen hebben verschillende mogelijkheden om te kunnen spelen, zo heb je een poppenhoek, een hoek waar je met lego kunt spelen, je kunt buitenspelen als het weer dat toelaat. Ook is er een computer waar je spelletjes op kan spelen, maar de kinderen mogen maar 30 minuten op de computer spelen!
Het ophalen doen ze lopend. Ze doen dit omdat als je met een busje de kinderen gaat ophalen heb je kans dat je vast komt te zitten in het verkeer en kun je te laten komen. Als je lopend gaat ben je altijd op tijd, het is veel gezelliger ook voor de kinderen om te lopen. De kinderen kunnen hun energie even kwijt na de hele dag op school te hebben gezeten en ze kunnen nog even lekker kletsen met elkaar. Als ze dan aangekomen zijn op de locatie dan gaan ze met zijn allen wat drinken en eten ze een koekje.


De verjaardag vieren ze eigenlijk hetzelfde als op een basisschool. Er wordt een liedje gezongen, de jarige mag op een stoel gaan staan, er wordt een verjaardagmuts gemaakt en er wordt ook getrakteerd aan de groep.
In de vakanties werken ze met thema's. Deze thema's verschillen per keer. De ene vakantie hebben ze carnaval gedaan de andere weer sinterklaas ook een keer het thema ziekenhuis. Dit doen ze zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen als ze de hele dag op de BSO zitten.

Geen opmerkingen: